BÅND

Parent Previous Next

Markeringen har følgende syntaks

 

TYPE: BLOK

 

<BÅND   TABEL=var1 HØJDE=var2 STYREFELTER=udtryk1 IMPORT=udtryk2 INDRAMMET LINIEUNDER LINIEOVER LINIEVENSTRE LINIEHØJRE>

   .

   .

</BÅND>

 

var1:    Filnavn på tabellen

var2:    Båndets højde (= liniens højde på udskriften)

udtryk1: Underfelt1 >Overfelt1[,Underfelt2->Overfelt2[...]]

udtryk2: Feltnavn1[,Feltnavn2[...]]

 

Denne markering er meget central i rapportskabelonen, idet den er udgangspunktet for de udskrevne linier i rapporten. Værdien af argumentet TABEL er navnet på den tabel i databasen, der ønskes udskrevet i båndet. Man kan enten bruge navnene på de fysiske filer i databasemappen eller man kan slå navnene op i hovedmenuens Vis - Felter.

 

Argumentet STYREFELTER er afgørende for filtreringen/udvælgelsen af de records, der ønskes udskrevet. Syntaksen Underfelt1->Overfelt1 betyder at betingelsen for at en record bliver udskrevet er, at indholdet af feltet Underfelt1 i den valgte tabel skal være lig med indholdet af feltet Overfelt1 i det overliggende bånd. Hvis der ikke er noget overliggende bånd, kan der refereres til feltnavnene i standardformatet, der er bestemt af TYPE argumentet i RAPPORT markeringen.

 

IMPORT argumentet har betydning ved brug af markeringen UDTRYK/EXPR. I modsætning til DBTEXT markeringen vil UDTRYK/EXPR ikke automatisk hente de databasefelter, der indgår i udtrykket. Med IMPORT argumentet sættes navn på de felter, som rapportgeneratoren senere skal finde i databasen.

 

Båndets/liniens fysiske fremtræden bestemmes af argumenterne HØJDE, INDRAMMET, LINIEUNDER, LINIEOVER, LINIEVENSTRE og LINIEHØJRE. Bemærk at INDRAMMET udelukker de 4 kantangivelser.

 

Eksempel 1.

 

<RAPPORT TITEL=Posteringsliste TYPE=SELSKAB>

   <BÅND TABEL=Selskab26 HØJDE=10 STYREFELTER=”SelskabNr->SelskabNr”>

     <BÅND TABEL=Selskab30 HØJDE=4 STYREFELTER=”SelskabNr->SelskabNr, Konto >PlanKontoNr”>

       .

       <DBTEXT VENSTREPOS=85 BREDDE=19 HØJRESTILLET MASKE=#,##0.00;;''>Debet</DBTEXT>

       <DBTEXT VENSTREPOS=105 BREDDE=19 HØJRESTILLET MASKE=#,##0.00;;''>Kredit</DBTEXT>

       .

     </BÅND>

   </BÅND>

</RAPPORT>

 

I eksempel 1 indeholder det første bånd selskabets kontoplan (Selskab26) og her filtreres på feltet SelskabNr, der findes både i kontoplanen og i selskabskartotekets hovedfil (TYPE=SELSKAB). I det efterfølgende bånd er posteringsfilen placeret (Selskab30) og her filtreres der både på selskabsnummeret og kontonummeret. ’Konto’ er feltnavnet i Selskab30 og ’PlanKontoNr’ er feltnavnet i Selskab26. Det er vist hvordan felterne ’Debet’ og ’Kredit’ fra Selskab30 udskrives i båndet v.hj.af DBTEXT markeringen.

 

Eksempel 2.

 

<RAPPORT TITEL=Posteringsliste TYPE=SIMPEL>

   <BÅND TABEL=Selskab26 HØJDE=10 IMPORT=PlanKontotype STYREFELTER=”SelskabNr >SelskabNr”>

     <BÅND TABEL=Selskab30 HØJDE=4 STYREFELTER=”SelskabNr->SelskabNr, Konto >PlanKontoNr”>

       .

       <DBTEXT VENSTREPOS=5 BREDDE=19>Konto</DBTEXT>

       <EXPR VENSTREPOS=25 BREDDE=19>Selskab26.PlanKontotype</EXPR>

       .

     </BÅND>

   </BÅND>

</RAPPORT>

 

Eksempel 2 adskiller sig fra eksempel 1 ved at kontotypen ønskes udskevet sammen med den enkelte post. Kontotypen findes imidlertid ikke i posteringsfilen (Selskab30), hvorfor den skal importeres fra selskabets kontoplan (Selskab26). Det ses at markeringen EXPR skal bruges til udskrivning af kontotypen. Bemærk den generelle notation for et felt: 'Tabelnavn.Feltnavn'. (Der må ikke være ordmellemrum).